Звіт Голови Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина про діяльність Комісії у 2013 році

У 2013 р. Богословсько-канонічна комісія при Священному Синоді УПЦ, до складу якої входять 13 членів основного і 18 членів розширеного складу, здійснювала передбачену Положенням про Богословсько-канонічну комісію при Священному Синоді УПЦ діяльність під керівництвом митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, який виконує свої обов’язки згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ (журнал № 6 від 10 лютого 2011 р.).

У звітний період діяльність Богословсько-канонічної комісії була зосереджена на виконанні доручень Священного Синоду УПЦ і вказівок Предстоятеля Української Православної Церкви. Було проведено декілька засідань, присвячених розгляду низки актуальних питань сучасного церковного життя в Україні. У центрі уваги, як і раніше, перебували богословсько-канонічні аспекти запровадження електронних носіїв, біометричних паспортів, єдиного електронного реєстру громадян та неоднозначне ставлення віруючих до цих процесів соціально-політичного життя України. Також розглядалися проблеми ювенальної юстиції, гомосексуалізму (содомії), одностатевих шлюбів і гендерної політики, які, на жаль, набувають усе більш загрозливого характеру в нашому суспільстві. Аналізувалися проекти богословсько-канонічних документів Руської Православної Церкви звітного періоду.

Крім того, голова й окремі члени комісії проводили прес-конференції, а також брали участь у круглих столах та інших зустрічах за вказаними темами.

У результаті обговорень можливих перспектив розвитку нових технологій ідентифікації особистості й інших актуальних проблем було вирішено координувати позицію Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ з рішеннями Міжсоборної присутності РПЦ з цих питань.

У зв’язку з цим, напрацювання та пропозиції Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ будуть і надалі передаватися до Міжсоборної присутності РПЦ для врахування нашої позиції.

Богословсько-канонічна комісія й у подальшому готова сумлінно працювати над виконанням рішень Священного Синоду і вказівок Предстоятеля УПЦ.

 

30 листопада 2013 р.         

† Августин,

митрополит Білоцерківський і Богуславський,

голова Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ

Читайте також звіти про діяльність:

– Укравління справами УПЦ;

– Комісії УПЦ з канонізації святих;

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *